Vær en #StoltFisker

Det er med stolthet vi kan si at vi gjennom generasjoner har stått side om side med mang en fisker. Det er blant vårt lands mest tradisjonsrike yrker, i en av vårt lands viktigste næringer.

Vi heier på fiskerne som med stolthet bærer yrket med seg gjennom hele dagen. På butikken, på båten og gatelangs i storbyen når turen er over. Vi heier på de som har banet vei for at stadig flere unge velger å bli fisker i dag. Vi heier på de som utvikler, tilrettelegger og bidrar til å skape attraktive og innovative arbeidsplasser på sjøen.  

I dag velger stadig flere unge å bli nettopp fisker. Yrket sine premisser har fornyet seg i takt med at både vårt samfunn og vår livsstil har endret seg. Rammer og betingelser forbedres og utvikles, men de grunnleggende prinsippene for fiske er fortsatt de samme; Det er hardt arbeid, i hardført vær, der man gjerne må ofre både tid og tilgjengelighet med de og det som man har kjært der hjemme. 

Det er disse robuste menn og kvinner, gutter og jenter, som bærer tradisjonene videre. Det er de som sørger for at det er større sannsynlighet nå, enn noen gang før, at vår stolte tradisjon kan leve videre i kommende generasjoner. De snakker høyt om likestilling, utdanning og bevisstgjøring. De bryter ned normer og generalisering. De forteller siner historier og de inspirerer andre. 

For slik som havet kan føles så uendelig stort, er det uendelig mange grunner til å være en stolt fisker. 

Vis oss at du er en av dem. 
#StoltFisker 

Konkurranse

Vinn et sett med nyheten – Isfjord

Hvordan er ditt liv som fisker? Del det med oss! Vi vil se små og store øyeblikk fra ditt liv som fisker, på sjøen og på land. Post dine bilder på Instagram, følg Aalesund Oljeklede og tag bildet ditt med #StoltFisker