Ona: en favoritt blant folkene i Sjøsprøyt

Ona: en favoritt blant folkene i Sjøsprøyt

Trondheimsbutikken Sjøsprøyt tilbyr arbeidstøy og funksjonelle hverdagsklær som tåler vær og vind. De har et maritimt preg over seg, og produkter fra Aalesund Oljeklede har vært en del av sortimentet siden oppstarten. Her får vi høre hva de ansatte tenker om vår fritidskolleksjon Ona.

Butikken Sjøsprøyt ble etablert i Trondheim våren 2021, og de leverer oljehyre til fiskeren, hverdagsklær til shipsteren og regntøy til de som ofte må trosse været på vei til jobb. Med andre ord: de har noe for alle og enhver.

Bak roret finner man en trønder i starten av 30-årene, nemlig daglig leder Arne Faksdal Tingstad. Han forteller at det var helt naturlig å inkludere Aalesund Oljeklede i sitt sortiment.

– Alle handler AAO, fra yrkesfiskeren og studenter, til hun som går tur med hunden i all slags vær og han som alltid pusler på hytta i helgene, sier han.

Arne tror de aller fleste har kjennskap til Aalesund Oljeklede, og at mange forbinder det med en far eller en bestefar som har eid en oljehyre opp gjennom årene.

– Dette vitner om at merket har en helt spesiell status blant folk i Norge. Hos meg står minnet om pappas oransje Doggerbank-jakke sterkt den dag i dag. Den hang alltid i fjøsporten.

Funksjonalitet i hverdagen

I Aalesund Oljeklede er vi nok mest kjent for våre slitesterke oljehyrer til fiskere, men det er ikke bare de som trenger regntøy. Derfor har vi brukt vår kompetanse til å utvikle Ona, en kolleksjon med fritidsregntøy som kombinerer funksjonalitet og komfort. Og den passet godt inn i butikken til Sjøsprøyt.

– Ona-serien selger vi til personer som har behov for funksjonalitet i hverdagen, selv når regnet pøser ned. Det stilrene designet og de tekniske detaljene gjør at de passer like godt til unge som eldre brukere. Det fleksible materialet gjør også at de enkelt kan pakkes ned i en sekk/veske om man er på farten og været plutselig slår om, forklarer Arne.

Lett å kombinere

En av fordelene med Ona, er at både jakke og anorakk funker like bra til turbukse som til jeans. Designet er enkelt og tidløst, og fargene matcher mye av det du allerede har i skapet.

– I Trondheim er det nok av regnværsdager å ta av, så det er ikke unormalt at vi har på oss denne jakken på vei til jobb, ler Arne.

De bruker den ofte som ytterjakke i kombinasjon med andre plagg som gir en ekte shipster-look. Og hva er en shipster, spør du?

Arne forklarer at det er en person som foretrekker en avslappet, men gjennomført stil – ofte med et maritimt preg. De bor ikke nødvendigvis ved havet, men eier minst én islender og blir ofte sett i en liten ullhatt som ikke dekker ørene.

– La oss si du skal til byen, været er grått og det er fare for regn. Da ville jeg kjørt lave støvler eller Blundstones på føttene, svarte jeans, en klassisk islender og Ona-jakke. Og en «dad-cap» på hodet. Og vipps, så har du stilen, forklarer han.

Fornøyde kunder

Ona-kolleksjonen er laget for å passe de som trenger slitesterkt regntøy, uavhengig av om det skal brukes på eventyr i skog og mark eller på tur med hunden i ruskeværet. Arne forteller at de merker stor variasjon i hvem som kjøper plaggene, men at tilbakemeldingene har vært positive.

– Barnehageansatte skryter av bevegelsesfriheten, mens turentusiastene liker at det er slitesterkt regntøy med gode pusteegenskaper. Noen av stamkundene våre har kjøpt mange ulike jakker her, men Ona er den de som oftest tyr til på en regnværsdag. Og siden vi ofte bruker jakkene selv, er det lett å bekrefte de tilbakemeldingene, avslutter Arne.